Klar til ny bogføringslov med PayMatch og Nets Easy

Den nye bogføringslov rykker tættere på og stiller vidtgående krav med hensyn til digital registrering af bilag og kontrolspor til dokumentation. IEX har udviklet en løsning med fuld integration til Nets Easy, der gør det lettere at overholde loven.
 
Med lanceringen af PayMatch kommer specialisterne fra IEX den nye bogføringslov i forkøbet, så virksomheder kan etablere rutiner og kontrolspor, der opfylder lovkravene allerede nu. IEX er eksperter i automatisering og integration, der reducerer fejlrisici og behovet for manuelle processer, men det kommer vi tilbage til. Først et par ord om den nye bogføringslov.
 
Den nye lov forventes at træde i kraft den 1. juli i år og får betydning for virksomheder med mere end 300.000 kroner i årlig omsætning fra og med regnskabsåret, der begynder den 1. januar 2023. Den indebærer blandt andet:
 
 
  • Krav om digitale arbejdsgange og digital opbevaring af regnskabsmaterialer 
  • Hjemmel til Erhvervsstyrelsen vedrørende risikobaseret bogføringskontrol
  • Forhøjet bødeniveau med bøderammer på helt op til 1,5 million kroner
 
Formålet er at styrke indsatsen mod snyd og hvidvask, men hvis man ikke allerede har digitale arbejdsgange og kontrolspor, kan det blive kompliceret at leve op til kravene. Og her kommer IEX ind i billedet igen. Med deres PayMatch kan de tilbyde et direkte og automatiseret spor mellem blandt andet Nets Easy og Visma e-conomic.
 
 
 

Færre fejl og mindre administration

 
Med IEX bliver dine ordrer fra din webshop, hvor kunderne har betalt med Nets Easy, automatisk bogført som en
Niel Rokkjær, CEO at IEX - 01
 faktura, så du har bilaget for salget liggende digitalt i dit regnskab såsom Visma e-conomic, forklarer Niel Rokkjær, som er CEO hos IEX.
 
PayMatch afstemmer automatisk dine udbetalinger og kortgebyrer fra din indløser Nets Easy i regnskabet. På den måde opfylder du den nye bogføringslov ved at have digitale kontrolspor som dokumentation, herunder transaktionen for handlen.
 
PayMatch lever dermed op til sit navn ved at matche udbetalingen fra indløseren – i dette tilfælde Nets – op mod registreringen af betalingen på den tilhørende faktura.
 
 
Din webshops data registreres automatisk i dit regnskab uden tidskrævende manuelle processer, og du kan få udvidet din integration efter behov, fastslår Niel Rokkjær, CEO hos IEX. 
 
IEX tilbyder også fx lager- og POS integration. Populært sagt fungerer vores løsning som en translatør, der får systemerne til at tale sammen, og hvis alternativet er, at bogholder eller revisor skal sidde og afstemme manuelt, kan en IEX integration med PayMatch spare dig for rigtig mange timers bogholderi og administration hver måned.

 

 

Det lette valg til din online betaling

Det er ikke alene PayMatch, men også Nets Easy, der lever op til sit navn. Det er et kundevenligt produkt med mindre besvær, som gør det oplagt at udvikle en løsning som PayMatch op imod Visma e-conomic, som er et af markedets mest populære regnskabssystemer.
 
Med Nets Easy har Nets investeret stort i udviklingen af smidige, driftssikre checkout-løsninger, der giver kunder frihed med hensyn til betaling, gør kunderejsen kortere og giver dig – som ejer af en webshop – bedre muligheder for at gøre besøgende til betalende kunder og nye kunder til faste kunder.
 
Nets Easy er en alt i én-løsning til betaling, afstemning og udbetaling – det hele styret fra en intuitiv onlineportal, så der altid er styr på salg og statistikker.
 
 
Læs mere om Nets Easy: https://netseasy.dk
Læs mere om IEX PayMatch: https://iex.dk/paymatch/nets-easy/
 
Hent den nye e-handelsrapport 2020
Theis Kongsbak

Theis Kongsbak

Theis er Senior Project Manager i Nets og blogger om tips og nye tendenser inden for online betaling og e-handel.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu

Vær den første til at kommentere indlægget.