Overvejer du at starte e-handel? Det synes vi lyder rigtig spændende, og vi håber, at vi kan gøre dig klogere på, hvad det kræver. Inden du for alvor går i gang med at lave din webshop, er det dog vigtigt at have styr på, hvilke omkostninger du skal have tænkt ind i dit budget.
Den nøjagtige pris kan vi selvfølgelig ikke give dig, for det kommer an på hvilket set-up du ønsker og hvilke behov du har. Det kommer også an på, hvilket mål du har for din webshop: skal det f.eks. være en fritidswebshop, eller skal du leve af den? Satser du på at starte globalt, eller vil du hellere starte mere forsigtigt? Har du en stor startkapital, findes der i princippet ingen begrænsninger for, hvor meget du kan investere i din nye webshop. Omvendt kan du også sagtens komme i gang med en fornuftig løsning, selvom du ikke har sparet flere hundredtusinder kroner op.
Selvom det er så godt som umuligt, at sige at en webshop koster X tusind kroner, så er der selvfølgelig nogle udgifter, som simpelthen SKAL være en del af dit budget – så du har en idé om, hvad det koster at opfylde dine ønsker og behov. Her går vi igennem dem en efter en.
Domænet er din butiks online adresse. Når du købet et domæne, betaler du en afgift hos f.eks. Hostmaster.dk, hvor du også kan tjekke om det domæne du ønsker, er ledigt. Læs mere om domæner her.
Når det kommer til valg af platform, er der en gylden tommelfingerregel – jo mere avanceret løsningen er, jo flere penge koster den. Har du ingen tekniske færdigheder selv, er du nødt til, at få hjælp med at sætte din webshop op. Vælger du en færdig e-handelsløsning, behøver du ikke betale for udvikling, eftersom det allerede er lavet. I stedet betaler du en månedsomkostning eller en fast pris, alt afhængigt af den løsning du vælger.
Vælger du en open-source løsning (fx. Magento, WooCommerce, Shopify etc.), kan du få brug for tekniks udvikling, men derimod slippe for at betale en månedlig omkostning.
Der findes flere forskellige betalingsløsninger man kan vælge imellem, og det bedste valg afhænger af, hvilke betalingsmetoder du ønsker at tilbyde dine kunder. Det er en god idé at researche det marked, du gerne vil sælge til, da der kan være forskelle i forbrugernes foretrukne måde at betale på. I Danmark er de 3 mest populære betalingsmetoder kort, MobilePay og PayPal. Du betaler ofte for oprettelsen af din betalingsløsning, og herefter en månedlig abonnementsbetaling og en pris pr. transaktion/betaling. For at bruge din betalingsløsning skal du også bruge en indløsningsaftale for kortbetaling, medmindre det er en del af din betalingsløsningsaftale.
Du kan blive klogere på, hvilke betalingsmetoder der passer til dig og din webshop i vores onlineguide: Sådan fungerer online betaling.
Det første du skal gøre er, at overveje hvilken løsning som passer til dig og din webshop. Har du f.eks. plads til dine varer derhjemme og vil du gerne spare på omkostninger, kan du måske have dit lager hjemme i garagen, eller hvor du nu har plads. På den måde sparer du også på udgifterne til personale, som skal pakke og sende varerne til dine kunder.
Mange nye e-handlere glemmer, at nogen skal betale for, at kunderne kan få deres varer. Ved du ikke helt hvordan du vil dække omkostningerne til levering, så overvej om du vil tage en højere pris for dine varer, eller om du vil ligge det som en separat udgift for kunden.
Der er nogle omkostninger forbundet med opstarten af en ny virksomhed:
Først og fremmest skal du oprette en virksomhed. Hvad det helt præcist koster at starte en virksomhed, kommer an på hvilken virksomhedsform du vælger. Vælger du at starte en enkeltmandsvirksomhed, skal du hverken have egenkapital eller penge op af lommen, mens opstart af et aktieselskab kræver en egenkapital på 500.000 kr. Starter du virksomhed med en anden person, kan i vælge mellem et I/S som ikke kræver en startkapital, eller et APS som kræver en egenkapital på 50.000 kr.
Du kan spare en del penge på regnskab, hvis du laver det selv. Der findes en del regnskabsprogrammer, som du kan integrere op til din webshop eller betalingsløsning, som automatisere mange af processerne. Regnskabsprogrammerne købes ofte som en licens, og her kan der også være store forskelle i prissætningen, alt efter hvor kompleks din løsning skal være.
Der er selvfølgelig flere faste omkostninger forbundet med at drive en webshop – som f.eks. telefon, internet osv.
Vil du gerne vide mere om, hvordan du starter din egen webshop? Så har vi samlet 10 lette trin i denne e-bog.
Maria Pedersen arbejdede med online marketing i Nets (tidligere DIBS Payment Services).
Disse indlæg om Opstart af webshop
Nets er en europæisk betalingsudbyder med hovedsæde i Danmark. Virksomheden går tilbage til 1968, men har været kendt som Nets siden 2010.
© 2019 Nets A/S, Alle rettigheder forbeholdes.
Kommentarer
Der er ingen kommentarer endnu
Vær den første til at kommentere indlægget.