Iværksætterne: Her er vores største udfordringer - og hvordan vi håndterer dem

Iværksætteri giver den ultimative frihedsfølelse - og når tingene lykkes, findes der næsten ikke nogen større tilfredsstillelse. Det fortæller de tre seje iværksættere i vores nye e-bog “Kvindelige iværksættere - Bliv inspireret af tre ildsjæle der går imod strømmen”.

Selvom de tre kvinder er passionerede iværksættere helt ind til benet, lægger de ikke skjul på, at arbejdet med at etablere egen virksomhed indebærer visse udfordringer. 

Lige fra det svære i at finde den rette balance mellem arbejde og fritid, når man selv er både chef, medarbejder og eneste ansatte på samme tid. Til det skrækindjagende når investoren springer fra i sidste øjeblik.

Hvad gør man så? Det er et af de spørgsmål, som iværksætterne svarer på i vores nye e-bog. Du kan læse et uddrag af deres svar i det her blogindlæg. Og hvis du har lyst til at læse hele e-bogen, kan du downloade den lige her:

Hent e-bogen 'Kvindelige iværksættere'

Noemi Ivanova: Den rette balance mellem arbejde og fritid

noemi

Hvad oplever du er den største udfordring ved at være iværksætter?

For mig har den største udfordring været at finde den rette balance mellem at arbejde og holde fri.

Jeg arbejder med et kreativt fag og har brug for at koble fra engang imellem, ellers begynder min hjerne at gå i tomgang. Når du er iværksætter, er det meget nemt at komme til at arbejde hele tiden. Der er den her frygt: Hvad sker der, hvis jeg stopper med at arbejde? Risikerer jeg at miste opgaver? Der er jo ikke nogen andre til at arbejde end mig.

Tidligere arbejdede jeg konstant. Alle ugens dage, fra morgen til sen aften, men det går ikke. Derfor har jeg besluttet mig for at være mere opmærksom på balancen. Det er et slags tema for min nye virksomhed, Badrumsdrömmar.

Hvordan sørger du for at opretholde den rigtige balance?

Med begge mine virksomheder arbejder jeg med noget, som jeg er virkelig passioneret omkring. Det er fedt, men når hobbyen bliver til et arbejde, risikerer du at miste glæden ved det, du laver. Mister jeg glæden, går det udover min kreativitet, og det er et problem. Når du sidder midt i arbejdet, kan det bare godt være svært at indse. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på balancen. Noget af det gode, ved at blive forældre, er, at du gerne vil være sammen med dit barn. På den måde bliver det nemmere at overholde kontortider. I dag arbejder jeg fra 9-17 og holder fri i weekenden.

Kirsten Færgestad: Jeg skal lære at afgive ansvar

Hvad oplever du er den største udfordring ved at være iværksætter?kirsten

Som iværksætter har jeg en tilbøjelighed til at være meget ivrig og sige min mening om tingene. Sådan har det altid været. I takt med at virksomheden vokser sig større, er jeg blevet nødt til at lade andre komme til, for jeg kan ikke længere klare alting selv. Det har egentlig været den største udfordring. At ansætte medarbejdere til at være en del af dit projekt og sørge for, at vi alle sammen er på samme spor.

Der er utroligt mange detaljer forbundet med at lave nationaldragter. Du skal vide, hvilken slags sølv, der hører til hvilke dragter, hvordan vi måler vores kunder og alt muligt andet. I en eller anden forstand skal de ansatte jo oplæres i min ånd. På den måde er det en udfordring at få ansat den rigtige type mennesker.

Hvordan har du lært at afgive ansvar og ansætte de rigtige medarbejdere?

Altså først og fremmest så er vi jo lidt af en familievirksomhed. Min datter har arbejdet her i mange år, og min svigersøn står for at køre vores netbutik, så det hjælper på at opretholde den her holdånd og kendskab til detaljerne, som er afgørende for vores virksomhed. Og så er alle medarbejderne oplært i min ånd. De ved, hvordan jeg gerne vil have det. Vi gør meget ud af, at alle arbejder i samme retning og har den samme forståelse af tingene. Så hvis en kunde har et spørgsmål til en dragt eller et smykke, så ved vi med sikkerhed, at svaret er det samme uanset, hvem der bliver spurgt. Det handler om, at medarbejderne skal være godt skolet.

Henriette Høj Gharib: Investoren sprang fra

Hvad oplever du er den største udfordring ved at være iværksætter?henriette

I januar 2017, da jeg skulle til at starte Fairytell op, sprang vores investor fra. Alle leverandører var kørt i stilling lige fra grafikere til teknisk leverandør til teknisk projektleder. Jeg var på barsel på det her tidspunkt og havde været til møder med kunder og samarbejdspartnere med en baby på armen. Vi var klar til at trykke på startknappen og så trak investoren sig. Det var virkelig en kold tyrker. Jeg havde jo ikke en million kroner til at bygge en app og starte virksomheden.

Alle leverandørerne havde brugt mange timer på møder og på at gøre sig klar, og så måtte jeg vende tilbage til og sige “hej venner, jeg har faktisk ikke en rød reje”. Det var sindssygt hårdt. At føle jeg havde spildt alle de menneskers tid. Så der gik lige tre dage, hvor jeg var helt nede i kulkælderen.

Hvordan fik du Fairytell tilbage på sporet?

Jeg måtte jo tilbage til mine leverandører og fortælle, hvordan landet lå. Der var ikke nogen penge til at finansiere projektet. Lars Peter, som jeg havde ansat til at være teknisk projektleder på Fairytell, har selv en hel del erfaring som iværksætter. Han har startet en masse virksomheder og har penge. Efter jeg fortalte ham, at investoren var sprunget fra, gik han og tyggede på det i nogle dage. Så vendte han tilbage med et tilbud om at investere teknisk kunnen og penge til udvikling af en app. Jeg jublede jo bare et stort ja! Så vi endte med at starte Fairytell sammen i marts 2017. Det var svineheldigt. Og på en eller anden måde føler jeg, det var skæbnen, at jeg havde kontaktet Lars Peter til at begynde med.

Få hele historien

Ovenstående tekst er uddrag fra e-bogen 'Kvindelige iværksættere', hvor vi har interviewet tre seje iværksættere, om at starte sin egen webshop. Du kan hente hele e-bogen kvit og frit og få deres bedste råd om at realisere sin forretningside.

Hent den nye e-handelsrapport 2020
Tanja Oda Sørensen

Tanja Oda Sørensen

Tanja er Marketing Manager i Nets og blogger om tips og nye tendenser inden for online betaling og e-handel.

Følg Tanja Oda Sørensen på

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu

Vær den første til at kommentere indlægget.