Hvad du kan forvente dig af livet som iværksætter

Går du og leger med tanken om, at starte som selvstændig? Måske har du altid drømt om livet som iværksætter, men kender du overhovedet til de muligheder og udfordringer som følger med?  

Hvem har ikke drømt om at arbejde fra en stand på Bali? Livet som iværksætter kan måske virke uendeligt langt væk, men det behøver faktisk slet ikke, at være så svært. Måske har du allerede en idé, eller måske er du ikke kommet dertil endnu – uanset hvad, så er du hverken den første eller sidste med disse drømme.

At være selvstændig rummer uendelige muligheder, og du får en fleksibilitet, som du sjældent kan opnå som almindelig lønmodtager i et 9-17 job. Du skal altså aldrig bede chefen om fri til, at kunne tage i Tivoli med familien, eller planlægge dine ferie efter dine kollegers planer. Du kan endda selv vælge hvorfra du vil arbejde, f.eks. Fra Bali.

Som iværksætter er tiden din egen

Hvis du starter som selvstændig, bliver tiden helt din egen. Det betyder dog ikke, at du vil kunne tage fri og tage i Tivoli hver mandag og fredag. Livet som iværksætter byder nemlig på en masse hårdt arbejder, og en masse tid foran computeren, til møder og til en masse administrative opgaver. Alt begyndelse er svær, og derfor arbejder iværksættere ofte i døgndrift det første lange stykke tid. Det er der dog en helt særlig årsag til.

Glæden er ikke til at tage fejl af

Når alt det hårde indledende arbejde endelig begynder at giver pote, er fortjenesten helt din egen. Dine succeser vil også føles 1.000 gange bedre, når det er din egen virksomhed som skaber resultater. Glæden hos iværksættere når de lykkedes, er ikke til at overse og det giver ofte endnu mere blod på tanden, når det første salg endelig er gået igennem.

Det behøver ikke at være ensomt

En af de udfordringer som iværksættere oftest påpeger, er ensomheden ved at starte for sig selv. Som selvstændig er det yderst sjældent, at man har råd til at have ansatte, og man bruger derfor meget af sin dagligdag alene uden sparring. Det er der heldigvis råd for, og der findes mange forskellige muligheder for at netværke med andre iværksættere (både fysisk og online). Hvis ikke man har lyst til at deltage i netværksmøder, kan man også vælge at leje sig ind i et kontorfællesskab, og på den måde føle sig som en del af noget større.

Livet som iværksætter ligger lige for dine fødder, og vi tror på at du godt kan klare det! Kan du se dig selv, som din egen chef? Så skal du tage springet! Har du allerede taget springet, og har du lyst til at fortælle os din historie? Så vil vi meget gerne høre- og dele den med vores læsere. Skriv til mape@dibs.dk, så kontakter vi dig hurtigst muligt.    

New call-to-action
Maria Pedersen

Maria Pedersen

Maria Pedersen arbejdede med online marketing i Nets (tidligere DIBS Payment Services).

Følg Maria Pedersen på

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu

Vær den første til at kommentere indlægget.