Payments Outlook: Corona har påvirket vores tillid

I Nets har vi iført os fremtidsbriller og kigget på, hvordan vi forventer, at måden vi betaler på udvikler sig de kommende år. Det er der kommet en rapport ud af, vi kalder ”Payments Outlook 2021”, hvor vi fokuserer på otte emner inden for betalinger.

Et af de otte emner er ”Decentralized Trust” (Decentraliseret tillid). Det emne kigger vi ind i herunder.

Decentralized Trust

Når der kommer dårlige sager frem omkring datalæk af privatlivsoplysninger, valgsvindel og grov misinformation bliver befolkningen skeptiske og det skaber et ønske om mere gennemsigtighed omkring virksomheder og produkter og at magten bliver fordelt på flere aktører. Sådan et ønske giver nye udfordringer, men også nye muligheder.

Her under Corona-pandemien har nogle ønsket at plante en mistillid i befolkningen, en mistillid der har ramt både private virksomheder og det offentlige. Den mistillid gør bl.a. arbejdet med test og smitteopsporing sværere, da ikke alle har tillid til appen ”Smittestop”, der bliver brugt til at begrænse udbredelsen af Corona-smitte. Generelt har pandemien ført en stigende mistillid til myndighederne og EU med sig blandt befolkningen i Norden, en mistillid som vi kommer til at se en konsekvens af.

Efter finanskrisen i 2008 begyndte vi at se, at alternativer til de traditionelle banker dukkede op og vi hørte om Bitcoin for første gang. Der opstod et ønske om at fjerne noget af bankernes magt og vi så starten til en decentralisering af magten på betalingsområdet. Kryptovaluta, så som Bitcoin, blev spået til at blive det helt store.

I usikre tider, som nu under Corona-pandemien, går investorer typisk efter mere sikre investeringer så som guld, og Bitcoin er blevet kaldt ”det digitale guld”, fordi de har en højere værdi nu end nogensinde før. Det er stadigvæk for tidligt at sige, hvad den stigning får af betydning, men PayPal har for nyligt meldt ud, at de åbner for en ny service, der giver deres amerikanske kunder mulighed for at betale med kryptovalutaer.

Vi forudser, at PayPal blot er de første og at vi skal indstille os på, at betaling med kryptovaluta bliver forventet af forbrugerne i fremtiden.

Download hele ”Payments Outlook 2021” rapporten

New call-to-action
Louise Fibiger Ravnkilde

Louise Fibiger Ravnkilde

Louise er Content & Communications Manager i Nets og producerer indhold omkring betalinger til Nets’ digitale platforme.

Følg Louise Fibiger Ravnkilde på

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu

Vær den første til at kommentere indlægget.