Betalingsmetoder i webshops - hvilke er de mest populære?

Hvilke betalingsmetoder skal du tilbyde dine kunder i din webshop? Det er vigtigt, at betalingsmetoderne lever op til dine kunders forventninger, så du får flere køb igennem. En af de mest almindelige årsager til, at kunderne springer fra et køb i sidste øjeblik, er nemlig, at de ikke kan finde den betalingsmetode, de foretrækker.

I Nets laver vi hvert år en rapport over dansk e-handel, hvor vi interviewer 7.000 nordiske onlineforbrugere for at blive klogere på, hvad der rør sig inden for e-handel lige nu. I disse interviews spørger vi bl.a. ind til, hvordan de foretrækker at betale på nettet – og i denne blog kigger vi nærmere på, hvordan de danske forbrugere normalt betaler på nettet – og hvordan de foretrækker at betale.

Sådan betaler danskerne på nettet

Når vi har spurgt danskerne om, hvordan de har betalt på nettet inden for de seneste tre måneder, kan vi se, at nye betalingsmetoder vinder frem. Det er dog stadig mest populært at betale med kreditkort. Hele 92% af forbrugerne har brugt deres betalingskort, når de har købt noget på nettet.

Historisk har kreditkortet domineret i dansk e-handel, men betalingsmetoder som MobilePay bliver også brugt i større grad. Forbrugerne handler oftere fra deres mobiler og så er det nemt at betale med en mobilapp.

Anvendte betalingsmetoder på nettet i 2018:

blog-anvendtebetalinger

Danskernes foretrukne online betalingsmetoder

Der er forskel på, hvordan danskerne betaler for deres varer på nettet – og hvordan de foretrækker at betale. 69% af forbrugerne svarer, at de foretrækker at betale med kort på nettet, men det er i stigende grad populært at betale med betalingsapps. 16% af forbrugerne foretrækker at betale med MobilePay.

Betalingsmetoder som PayPal, Netbank, og Faktura

Danskernes 3. mest anvendte og fortrukne betalingsmetode er PayPal. Faktisk bliver PayPal opfattet af danskerne som den sikreste betalingsmetode af alle.

I Danmark er det kun 2 procent, der helst vil betale med faktura, når de handler på nettet. Det er ikke et fænomen, der er så udbredt i dansk e-handel – selvom det er vældig populært hos vores nordiske naboer. Svenskerne, finnerne og nordmændene er alle meget glade for at betale med faktura, da de så kan bestille deres varer online og vente med at betale, til de har modtaget varerne.

Hvilke betalingsmetoder skal jeg have i min webshop?

Kortbetaling er den mest anvendte online betalingsform i Danmark og resten af Norden og derfor er det vigtigt, at din webshop tilbyder netop denne betalingsmetode. Alle har i dag et betalingskort, så ved at tilbyde kortbetaling i din webshop er du sikker på, at dine kunder har mulighed for at betale og at du dækker langt de fleste kunders behov.

Som dansk webshop er det en god idé at tilbyde Dankort/Visa Dankort, samt de internationale kort som Visa og Mastercard.

Online shopping fra mobilen skal være nemt

I 2018 var der rekord mange danskere, der shoppede via mobilen. Når kunderne mobilshopper, kan det være en dårlig købsoplevelse for dem, hvis de skal indtaste en masse kortoplysninger – især når det er et køb, de ofte foretager.

En måde at omgå det på er fx ved at bruge en betalingsløsning, der husker dine kunder, så de slipper for at indtaste navn, adresse og kortoplysninger hver gang. Fx kan Nets Easy betalingsløsning huske dine kunders oplysninger på enten device/cookie eller mailadresse, så det hele er udfyldt for dem. Så kan kunderne nemt betale med ét klik, når de er på farten.

Forbrugere der gerne vil slippe for at indtaste kortoplysninger:

blog-foretrækker at slippe

 

Vil du gerne vide mere om dansk e-handel og forbrugerne, kan du downloade Nets e-handelsrapport herunder:

New call-to-action
Tanja Oda Sørensen

Tanja Oda Sørensen

Tanja er Marketing Manager i Nets og blogger om tips og nye tendenser inden for online betaling og e-handel.

Følg Tanja Oda Sørensen på

Kommentarer

Kommentarer (2)