Betalingsmetoder i webshops – her er de mest populære i 2019

Har du en webshop er det selvfølgelig vigtigt at give dine kunder en god købsoplevelse og det gør du bl.a. ved at tilbyde de betalingsmetoder som forbrugerne forventer og som de foretrækker at betale med, når de handler på nettet.

Online betalinger er i rivende udvikling og hvert år kommer nye betalingsmetoder til, men betalingskort sidder stadigvæk tungt på tronen. I rapporten Dansk e-handel 2019 har vi interviewet 7.000 nordiske onlineforbrugere og spurgt ind til deres købsvaner.I denne blog deler vi ud af de indsigter vi har fået – nemlig hvordan de danske forbrugere oftest betaler for varer, rejser og services på nettet – og hvordan de foretrækker at betale, når de shopper online.

Sådan betaler danskerne på nettet i 2019

På førstepladsen har vi: kortbetalinger

Den mest populære betalingsmetode hos danskerne, når de handler på nettet, er stadig det velkendte betalingskort. 90 procent af danskerne, der har købt noget på nettet i løbet af de seneste tre måneder, har betalt med et kort. 

Selvom vi ser mange nye betalingsmetoder komme til, så tager det lang tid at ændre forbrugernes vaner. Der er dog et fald i andelen af danskere, der benytter kortbetalinger på nettet på to procentpoint i forhold til 2018.

Den anden mest anvendte betalingsmetode på nettet: MobilePay

MobilePay er steget i popularitet og i år betaler hele 41 procent af forbrugerne med denne app, når de shopper online. Det er en stigning på to procentpoint, hvilket ikke er overraskende, når MobilePay lever op til forbrugernes ønske om nem og hurtig betaling.

Apple Pay er stadig et uprøvet fænomen for de fleste danskere og det er indtil videre kun en procent af danskerne, der har benyttet denne betalingsmetode.

Hvilke betalingsmetoder foretrækker danskerne i 2019?

Der er altid forskel på, hvad danskerne har anvendt af betalingsmetoder og hvad de foretrækker at betale med. Betalingskort vinder stadig danskernes hjerte og i år svarer hele 64 procent, at de foretrækker at handle online med et betalingskort.

På en flot andenplads i popularitetskonkurrencen ser vi MobilePay som 23 procent foretrækker at betale med. Det er en stigning på 7 procentpoint sammenlignet med 2018. MobilePay er også den eneste betalingsmetode, der stiger i popularitet lige nu.

Så hvilke betalingsmetoder skal du vælge til din webshop?

Tilbyder du dine kunder at kunne betale med kort, så er du dækket meget godt ind i forhold til både de danske og nordiske forbrugere. I Danmark har alle et betalingskort, så tilbyder du denne betalingsform, har alle dermed mulighed for at betale og det er også den mest fortrukne betalingsmetode i Danmark.

Herudover ser vi en fremgang i wallets som fx MobilePay og vi forventer også, at denne betalingsform bliver mere populær i de næste år. Danskerne er langsomt blevet vant til at købe varer med et swipe på mobilen eller med genkendelse af fingeraftryk, så hvis du vil være klar til fremtiden, bør du også overveje at tilbyde betaling med wallets som fx MobilePay, Apple Pay m.fl.

Få en nem betalingsløsning med de populæreste betalingsmetoder

Vi tilbyder en nem betalingsløsning til webshops, der er baseret på den nyeste teknologi, ved navn Easy. Med Easy kan du modtage betalinger med både kort og MobilePay, så du tilbyder de mest populære betalingsmetoder i din webshop. Betalingsvinduet i Easy kan integreres direkte i din webshop og husker dine kunders adresser og betalingsoplysninger, så kunderne hurtigt kan betale med 1 klik. (Eller et swipe, hvis de foretrækker det).

Læs mere om Easy og få en gratis testkonto her>>

checkoutstyler-flerefarver-590pxEksempler på, hvordan Easy kan se ud i din webshop. Du kan selv skifte farver
og udseende med Easy checkout styleren - helt uden brug af kode.

Du kan opgradere din Easy testkonto til en rigtig aftale, når du er klar til at gå 'live'.

Tanja Oda Sørensen

Tanja Oda Sørensen

Tanja er Marketing Manager i Nets og blogger om tips og nye tendenser inden for online betaling og e-handel.

Følg Tanja Oda Sørensen på

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu

Vær den første til at kommentere indlægget.