Betalingsgateway – hvad er det?

Noget af det første du skal tage stilling til, når du vil åbne en webshop, er hvordan du vil modtage betalinger. Uden en betalingsgateway kan dine kunder ikke betale på din hjemmeside – og det er der ikke meget webshop over.

En betalingsgateway er det system, hvori kunderne betaler. Det fungerer som en online kortterminal.

Hvordan får jeg en betalingsgateway?

For at få en betalingsgateway skal du have en aftale med en betalingsleverandør. Du skal tage stilling til, hvilke betalingsformer du vil have på din webshop, fx Dankort, Visa, MobilePay Online, faktura osv., og ud fra det får du en løsning fra en betalingsleverandør.

For at kunne modtage betalinger i din webshop, skal du indgå en aftale med:

  • En betalingsleverandør
  • Og en indløser

Nogle betalingsleverandører sørger dog for indløsningsaftalen for dig, så du kun skal lave én aftale med betalingslevenrandøren for at komme i gang.

Betalingsleverandør og PSP - hvad er det?

En betalingsleverandør kaldes på engelsk en payment service provider (PSP). Betalingsleverandøren står for at levere den tekniske platform, der gør det muligt at tage imod online betalinger via det vi kalder en betalingsgateway. I praksis er det typisk selve betalingsvinduet i webshoppen, hvor kunden indtaster sine oplysninger og som håndterer udvekslingen af data. Nets er en betalingsleverandør.

En indløser er en finansiel partner, der skal godkende din webshop til at modtage kortbetalinger. Det er indløseren, der overfører betalingen fra din kundes bankkonto til din webshops bankkonto. Nets er også indløser.

At få en betalingsgateway er nemmere end du tror

Ifølge online betalingsrådgiver i Nets, Mikael Nørgaard, bliver mange webshop-ejere forvirrede når de hører, at online betaling består af to dele:

mikaeln-cropped-small- ”De fleste webshop-ejere vil selvfølgelig gerne i gang med at modtage betalinger i en fart. Det kan derfor virke demotiverende for nogen, når de hører, at de først og fremmest skal ansøge om en aftale hos en indløser, men det er faktisk meget nemt: Jeg sender dem et link, hvor de kan ansøge om en indløsningsaftale, og så kan de få en samlet betalingsløsning inden for en uges tid.

Jeg plejer at sammenligne en betalingsløsning med situationen i fysiske butikker, hvor Nets er en slags online kortterminal og den bagvedliggende finansielle partner, der godkender betalingen,” fortæller Mikael Nørgaard.

Du kan også få én samlet løsning

Hos Nets behøver du ikke at indgå en ekstra aftale med indløser, understreger Mikael Nørgaard:

- ”For at gøre det nemmere for vores kunder, har vi lavet betalingsløsningen Nets Easy checkout, hvor vi både er betalingsleverandør og indløser. Så behøver vores kunder kun at lave én aftale med Nets for at kunne modtage online betalinger – det gør det simpelt at komme i gang.”

Vil du gerne have en samlet online betalingsløsning, kan du være i gang i løbet af en uge.

Læs om Easy

Hent den nye e-handelsrapport 2020
Tanja Oda Sørensen

Tanja Oda Sørensen

Tanja er Marketing Manager i Nets og blogger om tips og nye tendenser inden for online betaling og e-handel.

Følg Tanja Oda Sørensen på

Kommentarer

Kommentarer (1)