Skip to main content
Support
Partnere

Nets forklarer betalinger

Er det en god idé at tilbyde dine kunder at betale i egen valuta?

Currency conversion in the store (DCC)
Publiceret: 03.05.2022
N/A min. læsetid

Måske du har overvejet at tilbyde dine kunder at betale i deres egen valuta hos dig, men er i tvivl om, hvorvidt det er en god deal eller ej.

En lang række forretninger, hoteller og beværtninger tilbyder deres udenlandske kunder, at de kan få omregnet til egen valuta i købssituationen, det vi kalder DCC (Dynamic Currency Convertion). Mange kunder synes helt sikkert, det er smart, men endnu flere har hørt rygter om, at løsningen er røveri ved højlys dag, fordi vekselkursen fastlåses i købssituationen. Men er det røveri eller blot god service? Det kigger jeg nærmere på herunder.

Dansk i udlandet eller udlænding i Danmark

Hvis du selv rejser som dansk turist i udlandet, er valutaomregning i købssituationen med stor sandsynlighed en dårlig deal, fordi den danske økonomi er så stærk og vekselkursen derfor ikke svinger så meget.

Men hvis du som forretningsdrivende i Danmark har mange udenlandske kunder i din forretning, så kan løsningen vise sig at være en god deal for både dig og dine kunder.

Giv dine kunder en god købsoplevelse

Hver fjerde af alle udenlandske kunder i Danmark ønsker at betale i deres egen valuta, hvis de får det tilbudt i en butik og vil se det som en god service, hvis du tilbyder det. Derudover kan du selv tjene på at tilbyde valutaomregningen, fordi du selv kan beholde vekselgebyret.

Du bør derfor overveje, at tilbyde dine kunder valutaomveksling, så du kan yde en god service og tjene lidt ekstra. Har du mange udenlandske kunder, der betaler i deres egen valuta, kan det du tjener på vekselgebyret ligefrem ende med at kunne dække dine transaktionsudgifter.

Jeg vil derfor anbefale dig at få DCC på din terminal, sådan at du kan give de af dine kunder der ønsker at betale i egne valuta en god oplevelse og ikke mindst så du selv kan tjene lidt ekstra. Når først din terminal er sat op til DCC, kører det hele af sig selv.

Louise Fibiger Ravnkilde
Louise Fibiger Ravnkilde
Senior Digital Content & Communications Manager, Nets A/S