Skip to main content
Support
Partnere

Betalingstrends

Kontaktløse betalinger er blevet mainstream

Contactless payments have become mainstream
Publiceret: 31.08.2021
N/A min. læsetid

Corona-pandemien har i høj grad påvirket vores hverdag. Vi har løbende måttet håndtere skiftende restriktioner, begrænset hvor meget vi bevægede os omkring og distanceret os fysisk fra andre mennesker. Det har medført store ændringer i vores måde at gøre tingene på i hverdagen. Det har bl.a. øget brugen af teknologier, der allerede før pandemien var en del af vores hverdag. I betalingsverdenen er det specielt de såkaldte kontaktløse betalinger, som har fået ekstra vind i sejlene.

Corona-pandemien har haft stor betydning for stigningen i kontaktløse betalinger, fordi der har været fokus på at begrænse smittespredning og en stigende forsigtighed i samfundet. I Danmark er vi intet mindre end verdensmestre i kontaktløse betalinger, hvor hele 87 % af alle betalinger er kontaktløse. Vi nærmer os et kontaktløst samfund, og vi ser flere forretninger, der gerne vil helt af med kontanter.

Vidste du? Kontaktløse betalinger er både betalinger med kort og mobil. Med begge dele kan du betale ved blot at tappe på terminalen i butikken.

I Danmark bruger hele 95 % af forbrugerne kontaktløs betaling. At så mange benytter sig af den kontaktløse teknologi kan også ses i antallet af forbrugere, der værdsætter, at den findes. 67 % af de danske forbrugere værdsætter nemlig kontaktløse betalinger højt. Da vi i Danmark har været hurtige til at tage de kontaktløse betalinger til os og har introduceret teknologien tidligere end de andre nordiske lande, har Corona-pandemien ikke haft helt så stor betydning for andelen af kontaktløse betalinger, som vi ser det i andre lande. I Norge er andelen af kontaktløse betalinger f.eks. steget fra 35 til hele 80 procent blot i løbet af 2020.

Vidste du ogå? Teknologien bag kontaktløse betalinger kaldes NFC. Det er den teknologi, der gør, at du kan tappe kortet eller mobilen på terminalen og betale helt kontaktløst. Ifølge tallene i Nets’ Nordic Payment Report 2020 , har de danske forbrugere en stadig stigende tro på et kontantløst samfund, og den tro forstærkes ved brugen af mobilbetalinger og kontaktløse kortbetalinger. Så er spørgsmålet blot, om vi er klar til et samfund med udelukkende kontaktløse betalinger? De forretningsdrivende og teknologien er klar, og det ser nu ud til at forbrugerne efterhånden også er det. Læs mere om kontaktløse betalinger, og andre spændende temaer omkring forbrug, i vores rapport Nordic Payment Report.

Louise Fibiger Ravnkilde
Louise Fibiger Ravnkilde
Senior Digital Content & Communications Manager, Nets A/S