Hvad er en indløsningsaftale egentlig?

For at kunne tage imod kort- eller mobilbetalinger på din webshop eller i din fysiske butik, skal du have en indløsningsaftale. Mange steder kaldes en indløsningsaftale også en kortaftale - eller en betalingskortaftale, som er det samme. Her kan du læse, hvad en indløsningsaftale er, og hvad du bør overveje, inden du får en.

Hvordan fungerer en indløsningsaftale?

En indløsningsaftale gør, at pengene for et køb hos dig flyttes fra din kundes bankkonto over på din, når købet er gennemført. Inden købet gennemføres, bliver kortet automatisk tjekket for, om det er ægte eller om det er udløbet, er det ikke det, bliver købet afvist.

Det er også din indløsningsaftale, der afgør hvilke korttyper og kortbrands, dine kunder kan betale med hos dig. Prøver en kunde at betale med et kort, som ikke er en del af din aftale, vil købet blive afvist.

Hvor hurtigt du har dine penge efter et salg afhænger af, hvilket kort der er blevet betalt med. Har din kunde betalt med Dankort, har du pengene dagen efter. Har kunden betalt med et Mastercard, Visa, Diners, Discover, JCB eller UnionPay, så får du pengene på din konto inden for 1 til 2 dage efter købet, alt afhængigt af din aftale.

Hvor kan jeg få en aftale henne?

I Danmark findes der flere virksomheder, kaldet indløsere, som tilbyder en indløsningsaftale til internationale betalingskort som Visa og Mastercard. Nets er én af dem.

Vil du også kunne tage imod betalinger med Dankort, som er danskernes foretrukne kort, skal du have en specifik Dankort aftale, og sådan en kan du kun få hos Nets.

Det kan derfor være en fordel for dig at have alle dine indløsningsaftaler samlet hos Nets, så du kun skal ringe ét sted hen, hvis du har spørgsmål eller får brug for hjælp.

Hvad koster det?

Prisen på en indløsningsaftale afhænger af, hvilke kort dine kunder vælger at betale med og hvor stor din omsætning er. Hvis du vælger en pakkeløsning hos Nets til din fysiske butik med både indløsning og en betalingsterminal, så vil en mindre forretning få den billigste løsning ved at vælge pakken ”Small”.

Med pakkeløsningen ”Small” betaler du en fast lav månedlig ydelse, men en lidt højere transaktionspris (altså den procentdel af prisen for et salg, du betaler til din indløser). Butikker med lidt større omsætning får den billigste løsning med pakken ”Large”, hvor den faste månedlige ydelse er lidt højere. Til gengæld bliver den samlede omkostning lavere, fordi transaktionsprisen bliver lavere jo større en omsætning, du har.

Du kan læse mere om Nets’ priser her, men vi anbefaler, at du får vores rådgiveres vejledning til at vælge den pakke, som passer bedst til din forretning. Endelig er der forskel på, om du driver en webshop eller en fysisk butik. Du kan finde information om vores priser til webshops her.

Priserne for en Dankort aftale er fastsat ved lov og Dankort vil oftest være det billigste betalingskort for dig at tage imod. Prisen for en Dankort aftale i fysisk handel starter ved 0,46 % pr. transaktion og falder, jo flere transaktioner nu har. Har du en webshop, koster det blot 0,32 % pr. transaktion at tage imod Dankort. Se priserne for at tage imod Dankort her.

Lad os tage en snak om din forretning og dine behov, så vi sammen kan finde den bedste pakke til dig. Du kan fange os på: 88 52 19 82.

New call-to-action
Louise Fibiger Ravnkilde

Louise Fibiger Ravnkilde

Louise er Content & Communications Manager i Nets og producerer indhold omkring betalinger til Nets’ digitale platforme.

Følg Louise Fibiger Ravnkilde på

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu

Vær den første til at kommentere indlægget.