Skip to main content
Support
Partnere

Nets forklarer betalinger

Hvad er en indløsningsaftale egentlig?

What is an acquiring agreement really?
Publiceret: 14.07.2022
N/A min. læsetid

For at kunne tage imod kort- eller mobilbetalinger på din webshop eller i din fysiske butik, skal du have en indløsningsaftale. Mange steder kaldes en indløsningsaftale også en kortaftale, eller en betalingskortaftale, som er det samme. Herunder kan du læse, hvad en indløsningsaftale er, og hvad du bør overveje, inden du får en.

Hvordan fungerer en indløsningsaftale?

En indløsningsaftale gør, at pengene for et køb hos dig flyttes fra din kundes bankkonto over på din, når købet er gennemført. Inden købet gennemføres, bliver kortet automatisk tjekket for, om det er gyldigt. Er det ikke det, bliver købet afvist.

Det er også din indløsningsaftale, der afgør, hvilke korttyper og kortbrands, dine kunder kan betale med hos dig. Prøver en kunde at betale med et kort, som ikke er en del af din aftale, vil købet blive afvist.

Hvor hurtigt du har dine penge efter et salg afhænger af, hvilket kort der er blevet betalt med. Har din kunde betalt med Dankort, har du pengene dagen efter. Har kunden betalt med f.eks. Mastercard, Visa, Diners, Discover, JCB eller UnionPay, så får du oftest pengene på din konto inden for et par hverdage efter købet, alt afhængigt af din aftale.

Hvor kan jeg få en aftale henne?

I Danmark findes der flere virksomheder, kaldet indløsere, som tilbyder en indløsningsaftale til internationale betalingskort som Visa og Mastercard. Nets er én af dem.

Vil du også kunne tage imod betalinger med Dankort, som er danskernes foretrukne kort, skal du have en specifik Dankort aftale, og sådan en kan du kun få hos Nets.

Hvilke kort bør jeg tage imod?

Med alle de forskellige debet- og kreditkort der findes, kan det godt være en jungle at skulle vælge, hvilke kort man vil tage imod.

Dankort, Visa og Mastercard er de kort, der bruges mest i Danmark. Men der er også andre kort som American Express, JCB, UnionPay, Diners og Discover, der er ret udbredte. Som forretningsdrivende kan du tage imod alle de kort, du ønsker, så længe du har dem inkluderet i din indløsningsaftale. Men det er en god idé at overveje, hvilke der passer til din virksomhedstype og din kundegruppe. Hvis du f.eks. har mange turister fra Asien, vil det måske være en fordel at acceptere JCB og UnionPay. Husk, at kunderne ofte vælger at handle i butikker, der accepterer de kort, de foretrækker at betale med.

Hvad koster en indløsningsaftale?

Når man skal vælge en indløser, kan det være forvirrende at sammenligne priser, da den samlede pris kan præsenteres på forskellige måder. Der er flere elementer, som indløsere bruger til at vise deres priser, her er tre af de almindelige, du skal være opmærksom på.

Månedligt gebyr:

Det første element er det månedlige gebyr, som er et fast beløb, du betaler hver måned for din aftale.

Transaktionsgebyr i procent:

Det andet element, du skal holde øje med, er et procentuelt transaktionsgebyr. Størrelsen på transaktionsgebyret varierer afhængigt af, hvilket kort din kunde betaler med og opkræves først, når en betaling er gennemført. Transaktionsgebyrer er altså baseret på den korttype eller det kortbrand, der betales med.

Korttypen er afhængig af:

  1. Om kortet er udstedt i Danmark, i EU eller udenfor EU.

  2. Om det er et privat- eller et firmakort.

  3. Om kortet er et kredit- eller debetkort, dvs. om det er muligt at bruge penge nu, som først bliver trukket fra kundens bankkonto senere, eller de bliver trukket med det samme.

Udgiften ved at tage imod betaling med kort afhænger også af det specifikke kortbrand, dine kunder betaler med. Alle indløsere tilbyder aftaler for Visa og Mastercard. Hvis du har udenlandske kunder, kan deres foretrukne kortbrands være American Express, Diners Club, Discover, UnionPay eller JCB.

Så selvom Visa og Mastercard ofte har et lavere transaktionsgebyr end andre internationale kortbrands, kan du ved at acceptere alle kortbrands tilbyde den bedste kundeoplevelse og aldrig gå glip af et salg.

Ønsker du at tage imod betalinger med Dankort, er det kun Nets, der tilbyder aftaler til det. For mange danske butikker er Dankort det billigste kort at tage imod, fordi prisen er reguleret ved lov.

Fast transaktionsgebyr:

Det tredje element, du skal være opmærksom på, når du sammenligner priser, er transaktionsgebyret, som er et fast beløb. Indløsere opkræver nogle gange et fast beløb pr. transaktion, enten i stedet for det procentuelle transaktionsgebyr eller oveni det. Det faste beløb vil sandsynligvis også variere afhængigt af korttypen, der betales med.

Når du sammenligner priser og kigger efter de tre elementer beskrevet ovenfor, skal du være opmærksom på, at nogle indløsere samler deres tilbud som pakkeløsninger. Det betyder, at du betaler én samlet pris for dit abonnement og din terminal. Derudover er de priser, der tilbydes af indløserne, ligesom i mange andre brancher, ofte påvirket af størrelsen på ​​din omsætning. I bund og grund betyder det, at jo højere din indtægt er, jo lavere gebyrer vil du blive tilbudt.

Louise Fibiger Ravnkilde
Louise Fibiger Ravnkilde
Senior Digital Content & Communications Manager, Nets A/S