Skip to main content
Support
Partnere

Tips & tricks

Er Instagram den bedste platform til markedsføring af din butik?

Is Instagram the best marketing platform?
Publiceret: 24.05.2022
N/A min. læsetid

Det er ingen hemmelighed, at meget markedsføring i dag foregår online. Mindre virksomheder, der måske ikke har deres egen hjemmeside, ser ofte Facebook som den bedste kommunikationsplatform til at promovere deres butik. Hvis du er en af dem, bør du måske overveje at skifte til Instagram i stedet.

Hvorfor bruge Instagram?

I løbet af de seneste år har der været en enorm stigning i brugen af Instagram i forretningsøjemed, og det er forståeligt. 58 % af brugerne på Instagram er nemlig mere interesserede i et brand, efter de har set det i en Instagram-story, og 90 % af alle Instagram-brugere følger mindst én virksomhed. Det stigende antal influencers, der bruger platformen, og det faktum at flere butiksejere bruger den som deres vigtigste salgs- og marketingkanal har helt sikkert haft betydning for, hvordan platformen bliver brugt. Instagram giver en forretningerne autenticitet og mulighed for at komme direkte kontakt kunderne, da besked-funktionen i stigende grad bliver brugt af kunderne til at komme i kontakt.

Instagram er nemt at bruge og giver dig mulighed for at dele bidder af din hverdag. Det kan du gøre med enten et opslag, en story eller et reel – mulighederne er mange. På den måde kan dine kunder og andre interesserede følge din rejse og lære dig og din butik at kende. 

På Instagram er inspirationsprofiler og brandprofiler i stigende grad blevet slået sammen, og det kan du bruge til din fordel. Mange brugere, især fra de yngre generationer, laver lige så meget research på Instagram, som de gør på Google. Brug for et restauranttip? Tjek Instagram. Vil du have nyt tøj? Tjek Instagram. Før de ved af det, er de dybt inde i et Instagram-feed fra en lille butik, fordi de kan li’ deres billeder og ender med at tænke "den butik må jeg besøge".

Tag et kig på Nets' kunde @unokaffebar på Instagram for inspiration

Billeder fanger kundernes opmærksomhed

Undersøgelser viser, at de fleste af os har en tendens til at søge efter billeder, når vi skal samle information om et produkt forud for et køb. Derudover ønsker vi, at informationen kommer fra en autentisk og pålidelig kilde – helst fra folk der ligner os selv. Ved at bruge Instagram til at videredele billeder af dine produkter, som dine kunder har taget, tilføjer du indholdet på din profil et strejf af ægthed, som hjælper dig til at fremstå endnu mere troværdig overfor fremtidige kunder.

Tag et kig på Nets' kunde @danhostelsilkeborg på Instagram for inspiration

Kom i gang på Instagram

Måske bruger du allerede Instagram som privatperson, men har ikke oprettet en profil til din virksomhed. Hvis det er tilfældet, har du to muligheder. Enten kan du vælge at ændre din nuværende Instagram-profil til en virksomhedsprofil, eller du kan oprette en ny konto og gøre den til din virksomhedskonto. Du kan oprette en virksomhedskonto ved at klikke på "indstillinger" -> "konto" og derefter trykke på "skift til professionel konto".

Med en virksomhedskonto på Instagram har du adgang til mere indsigt omkring dine følgere end på en almindelig konto. Med det indbyggede værktøj kan du holde styr på, hvornår dine følgere er mest aktive, se rækkevidden på dine opslag og samle information om dine følgere – f.eks. alder og hvilke lande de kommer fra. Derudover kan du køre annoncekampagner direkte på Instagram.

Du kan læse mere om, hvordan du opretter en virksomhedskonto på Instagrams egen virksomhedsside.

Tag et kig på Nets' kunde @frkmagnolia på Instagram for inspiration

Brug Instagram til din daglige kommunikation

Under Corona-pandemien begyndte en række mindre virksomheder at offentliggøre deres åbningstider på Instagram. Det gjorde de for at holde kunderne informeret i takt med skærpelser og lempelser af restriktionerne. Den tendens kan vi sagtens forestille os kommer til at fortsætte for lokale butikker. Den daglige kommunikation kan også bruges til andre typer af information, såsom udsalg eller hvis der snart er udsolgt af en populær vare, og opfordre dem til at skynde sig forbi Vi håber, at ovenstående gav dig et indblik i Instagrams mange muligheder, og at du og dine kunder vil nyde godt af den autenticitet og nemme kommunikation, platformen byde på.

Louise Fibiger Ravnkilde
Louise Fibiger Ravnkilde
Senior Digital Content & Communications Manager, Nets A/S